A. Kubilius
L. Mažylis
R. Juknevičienė
2019.07.04

A. Kubilius, L. Mažylis ir R. Juknevičienė paskirti Europos Parlamento komitetų nariais

A. Kubilius, L. Mažylis ir R. Juknevičienė paskirti Europos Parlamento komitetų nariais

Liepos 3 d., trečiadienį, Strasbūre vykstančioje Europos Parlamento (EP) sesijoje EP nariai, priklausantys Europos Liaudies partijos frakcijai – Andrius Kubilius, Liudas Mažylis ir Rasa Juknevičienė – paskirti  parlamento komitetų nariais

A. Kubilius tapo nuolatiniu Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komiteto (ITRE) nariu, pakaitiniu Užsienio reikalų komiteto (AFET) nariu, L. Mažylis – nuolatiniu Aplinkos, visuomenės sveikatos ir Maisto saugos komiteto (ENVI) nariu, pakaitiniu Tarptautinės prekybos komiteto (INTA) nariu, o R. Juknevičienė tapo nuolatine Vystymosi komiteto (DEVE) nare bei pakaitine Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komiteto (LIBE), taip pat Saugumo ir gynybos pakomitečio (SEDE) nare.

EP narys A. Kubilius teigia, kad jam pasisekė, nes dirbs tuose EP komitetuose, kuriuose ir norėjo dirbti: Užsienio reikalų (AFET) ir Pramonės, mokslinių tyrimų bei energetikos (ITRE). 

„Tai vieni svarbiausių komitetų. Konkurencija dėl vietų šiuose komitetuose buvo pakankamai didelė, todėl ir sakau – pasisekė. Užsienio reikalų srityje man rūpimos temos lieka tos pačios, kaip ir Lietuvoje – Rytų Partnerystė, Ukrainos, Moldovos, Sakartvelo reformos ir integracija į ES, pozityvių transformacijų Rusijoje skatinimas. Atrodo, kad Rytų Partnerystės reikaluose gali tekti imtis ir dar didesnių ar net labai didelių atsakomybių“, – sakė A. Kubilius.

Pasak jo, ITRE komitetas yra laikomas svarbiausiu ekonomikos reikalų komitetu.

„Man labiausiai rūpi ne tik mūsų energetikos sistemų vakarietiška integracija, bet ir tai, kaip ES gali mums, ir visai „naujajai Europai“ padėti išvengti ilgalaikės ekonominės stagnacijos. Apie tai pastaruoju metu daug rašau ir matau, kokių didelių permainų tiek Lietuvos, tiek ir ES politikoje reikia. To ir sieksiu“, – pažymėjo A. Kubilius.

EP narys L. Mažylis dirbs Aplinkos, visuomenės sveikatos ir Maisto saugos komitete. 

„Komiteto kompetencija labai plati, o bene didžiausias iššūkis bus klimato kaitos suvaldymas, reikės dėti nemažai pastangų šia linkme. Išlakų mažinimas, o tai glaudžiai sietina su alternatyviąja energetika, taigi ir su branduoline energetika, o per tai – su atominių jėgainių saugumu, tad ir šalia Lietuvos statomos Astravo AE problema“, – sakė L. Mažylis. 

Pasak jo, žiedinė ekonomika, tvarus miškų naudojimas – tai tik kelios sritys, kuriose reikės dirbti. „O taip pat vertinant, kad aplinkosaugos iššūkiai nepažeistų ir verslo galimybių, manau, jog darbų yra daugiau nei penkeriems metams“, – sakė L. Mažylis.

EP narė R. Juknevičienė bus nuolatinė Vystymosi komiteto narė.

„Iš esmės gavome tuos komitetus, kurių siekėme. Mano pagrindinis komitetas – Vystymosi (DEVE) – yra susijęs su Europos Sąjungos užsienio reikalais. t. y. bendradarbiavimu su kitomis besivystančiomis šalimis. Man bus svarbios Rytų Partnerystės šalys. Džiaugiuosi, kad nenutolsiu nuo saugumo ir gynybos srities – dirbsiu Saugumo ir gynybos pakomitetyje“, – teigė R. Juknevičienė. 

EP veiks 20 nuolatinių komitetų bei du pakomitečiai.

Kitos aktualijos

I. Šimonytė
2024.04.23

I.Šimonytė: Panevėžys gali tapti kūrybinių industrijų sostine

I.Šimonytė: Panevėžys gali tapti kūrybinių industrijų sostine
Skaityti daugiau
I. Šimonytė
2024.04.17

Ingridos Šimonytės Prezidento rinkimų programa

Ingridos Šimonytės Prezidento rinkimų programa
Skaityti daugiau
Daugiau aktualijų