TS-LKD
2020.03.17

Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos opozicija reikalauja koordinuotų ir savalaikių miesto valdžios veiksmų koronaviruso akivaizdoje

Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos opozicija reikalauja koordinuotų ir savalaikių miesto valdžios veiksmų koronaviruso akivaizdoje

Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos opozicijos atstovai kreipėsi į laikinąjį Panevėžio miesto merą, administracijos vadovą ir kitus atsakingus asmenis, reikalaudami koordinuotų bei adekvačių situacijai miesto vadovų veiksmų, ypač po viruso atvejų mieste nustatymo ir galimo plitimo.

Tarybos Opozicijos lyderė Gema Umbrasienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovės Indiana Grigienė ir Jurga Girdzijauskienė kreipimesi į laikinąjį miesto merą Deividą Labanavičių pabrėžia, kad visuomenei trūksta informacijos apie viruso eigą, elementarius apsisaugojimo būdus. Miesto valdžia, pasitelkdama atsakingas institucijas, turėtų visomis įmanomomis priemonėmis informuoti visuomenę, kaip elgtis karantino metu, ir reikalauti saugoti save bei aplinkinius nuo viruso plitimo.

Pasak Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Panevėžio miesto Taryboje vadovės Indianos Grigienės, stebina miesto vadovų lengvabūdiškas elgesys koronaviruso akivaizdoje.

„Ypač šokiravo miesto vadovų sprendimas vykti į Italiją, kai virusas iš Kinijos jau buvo pasklidęs po Europą. Negana to, miesto vadovai nedelsdami nesiėmė saviizoliacijos, viešai ir arogantiškai ignoruodami situacijos rimtumą, nebuvo atšaukti masiniai renginiai, visuomenė palikta nežinioje“, – miesto vadovų neatsakingus ir aplaidžius veiksmus vardijo I. Grigienė.

Opozicijos atstovės miesto vadovus raštu paragino nedelsiant nustatyti tokias apsisaugojimo nuo COVID-19 priemones: pasitelkiant visas vietos informacijos sklaidos priemones informuoti visuomenę apie elgesį viruso metu; padėti gydymo įstaigoms apsirūpinti būtinosiomis apsisaugojimo nuo viruso ir kitomis medicininėmis priemonėmis; laikinai stabdyti visų mieste veikiančių (taip pat ir profesinio) ugdymo įstaigų veiklą, organizuojant mokymąsi nuotoliniu būdu; priverstinai 14 dienų izoliuoti visus iš užsienio atvykusius piliečius; atšaukti visus masinius renginius.

„Nustebino, kad kai kuriose Panevėžio miesto profesinio ugdymo įstaigose vis dar vyko praktiniai mokymai, nors Vyriausybė jau buvo įpareigojusi nutraukti ugdymo procesą visoje šalyje. Todėl kreipėmės į miesto vadovus, ragindamos stabdyti ugdymo procesą, taip pat ir praktinį“, – pažymėjo miesto Tarybos narė J. Girdzijauskienė.

Opozicijos atstovai miesto merą ragina organizuoti pasitarimus su Trišale taryba, siekiant darbuotojams suteikti visą informaciją apie darbą karantino metu, nuotolinio darbo galimybes bei parmos verslui mechanizmus.

Miesto Socialinių paslaugų centrui opozicija pasiūlė savo savanorišką pagalbą.

Kitos aktualijos

I. Šimonytė
2024.04.23

I.Šimonytė: Panevėžys gali tapti kūrybinių industrijų sostine

I.Šimonytė: Panevėžys gali tapti kūrybinių industrijų sostine
Skaityti daugiau
I. Šimonytė
2024.04.17

Ingridos Šimonytės Prezidento rinkimų programa

Ingridos Šimonytės Prezidento rinkimų programa
Skaityti daugiau
Daugiau aktualijų